hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Et hjem i den minimalistiske stil

11. juli 2018 Redaktør 1 0 Comments

Den minimalistiske stil er særligt populær i skandinaviske lande, hvor den præger mange hjem. Disse boliger samt deres indretning fremvises gennem diverse boligmagasiner, blogblogs og instagramprofiler, til inspiration for andre interiør- og boliginteresserede.

Minimalismen

Stilarten er ikke enestående inden for indretning af bolig. Den minimalistiske stil gør sig også meget populær inden for mode, hvor udtrykket ”Less is more” er blevet et grundfæstet udtryk. Det handler om, at simplicitet kan øge mere værdi til helheden, hvorfor man skal begrænse sig i forhold til overdreven udsmykning med detaljer.
Det er dog hverken fra modeverdenen eller boligverdenen, at minimalismen har sin oprindelse. Det er en retning inden for billedkunsten fra 1960’erne. Den opstod som modstand til den abstrakte ekspressionisme, som prægede kunstverdenen op til. Stilarten bragte malerier og skulpturer med enkle former, og var derfor et tydeligt opgør mod den abstrakte ekspressionisme. Selve retningens navn ”minimalismen” henleder også til ønsket om ”at minimere”, som det handler om inden for stilarten.
Efter billedkunsten grundfæstede sit greb i den minimalistiske tilgang, fandt andre områder samme lyst. Det gælder, som nævnt ovenfor, både modeverdenen og boligindretning. Ydermere fulgte musikken også minimalismen i tiden efter billedkunstens perspektivskifte. Den minimalistiske musik kan man kende ved gentagne mønstre samt ensformighed. Dermed har minimalismen også formået at minimere musikken til stilartens kendetegn.

Regler

De mange boligblogs og inspirerende profiler inden for minimalismen, gør det nemt at indrette efter stilretningen. Dog kan der være andre forhindringer, for målet om at indrette, som man ønsker. Bor man i lejebolig, kan der være restriktioner i forhold til udlejning og tilbagebetaling af depositum. Læs mere om lejebolig her. Det er vigtigt at sætte sig ind i regler i forbindelse med leje, før man begiver sig ud i et indretningseventyr.

Indretning

Har man nærstuderet diverse boligblogs, kan man endelige begive sig ud i sit minimalistiske eventyr. Det er ideelt at starte med grundlaget for hjemmet, nemlig væggene. Disse skal gerne males i en neutral karakter, som hvid – eller anden afdæmpet farve. Derudover kan man finde møbler til hjemmet. Disse skal også gerne være i afdæmpet farve, dog kan en bolig hurtigt fremstå klinisk, hvis den hvide farve går igen både på vægge og møbler. Sort er også en populær farve inden for minimalismen, da den stadig er afdæmpet, men skaber kontrast til den hvide farve. Ydermere kan man anskaffe sig møbler i træ, for at give lidt anderledes spil i den minimalistiske stil. Man skal dog passe på, at man ikke får for mange forskellige farver ind på møbler, da det kan ødelægge den minimalistiske stil (her tænkes, hvis man både benytter sig af hvide møbler, sorte møbler og træmøbler). Man bør holde sig til ét gennemgående tema i lejligheden, som for eksempel møbler af træ.

Ydermere skal modellen på møblerne gerne gå igen. Hvis man har forskellige skabe, kan disse med fordel være i samme udformning, men med forskellige størrelser. Dermed kan man have store skabe til køkkenredskaber, mindre skabe til kosttilskud osv. Læs mere om kosttilskud her.

Pynt er no-go

Følger man den minimalistiske stil, anses vægpynt og andre nips som no-go. Det ødelægger ideen om ”less is more”, hvorfor man bør undgå dette. Synes man alligevel, at hjemmet trænger til lidt pynt, kan man forsøge at tilgodese den minimalistiske stil i valget af pynt. Det kan for eksempel gøre sig gældende ved minimalistiske malerier eller billeder til væggen, en stor vase med friske blomster, eller noget tredje som fortsat tilfører simplicitet til hjemmet – og den minimalistiske stil.
Find inspiration i de mange boligblogs, og design dit hjem efter dit ønske!

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *