hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Find din drømmebolig med disse tre tips

25. juni 2018 Redaktør 1 0 Comments

Er du på jagt efter en ny bolig? Vores bolig betyder utrolig meget for os og derfor er det vigtigt at du finder den helt rigtige bolig, når du er på udkig efter et nyt sted at bo. Men hvad er det vigtigste at overveje, når du skal finde en ny bolig? Det har vi samlet tre gode råd til i denne artikel.

Vil du eje eller leje?

Når du skal finde din kommende bolig, skal du først og fremmest beslutte om du skal eje eller leje. Det er vigtigt at vide på forhånd, da du dermed nemmere kan gå efter de boliger der er udbudt på den måde, som du gerne vil.

Om du skal eje eller leje kommer meget an på, hvordan dit liv ser ud de næste par år. Hvis du skal være det samme sted de næste mange år, kan du med fordel gå efter at eje din egen bolig. Hvis du skal købe bolig, skal du ud og tage et boliglån og det er derfor vigtigt at have en stabil økonomi, for at du kan betale tilbage på lånet fremover.

Hvis du derimod ikke helt ved, hvad der skal ske de næste år, men gerne vil have mulighed for at flytte lidt rundt, er det bedre at leje en bolig. Når du lejer en bolig, er du langt mere fleksibel og det er derfor en stor fordel, hvis du er lidt usikker på, hvad der skal ske de næste par år.

 

Vælg den rigtige beliggenhed

For at finde den helt rigtig bolig er beliggenheden et af de vigtigste punkter at tage stilling til. Du har sikkert allerede en idé om hvor du skal bo, for at være tæt på arbejde eller uddannelse.

Men ud over at bo tæt på dit arbejde, er der meget andet at overveje i forbindelse med beliggenheden.

Du skal fx overveje om ud helst vil bo i byen eller ude på landet. Det er også vigtigt at tage stilling til, hvor langt fra dit arbejde du er villig til at bo. Det kan være du helst vil være i cykelafstand, så du kan cykle frem og tilbage på en god citybike.

Det kan også være du ikke har noget imod at have lidt transporttid frem og tilbage hver dag. Hvis der fx er mulighed for at tage tog frem og tilbage kan du bruge transporttiden til at arbejde eller lave andre fornuftige ting, så du ikke spilder transporttiden.

Det er vigtigt at tage stilling til, hvor meget du er villig til at gå på kompromis med beliggenheden, hvis du til gengæld kan få en helt fantastisk bolig.

 

Hvilke behov skal din kommende bolig opfylde?

Som det sidste inden du giver dig i kast med boligjagten, skal du overveje hvilke behov din kommende bolig skal opfylde.

Det handler fx om størrelse, faciliteter og meget andet.

Det er fx en god idé at overveje, om du er villig til at dele bolig med andre for til gengæld at få en flot bolig med god plads, eller om du hellere vil nøjes med lidt plads, men have dit helt eget hjem.

Samtidig er det en god idé at tænke over, hvad der skal være i boligen, for at det er din drømmebolig. Betyder det fx meget at der er et godt køkken eller er det underordnet?

Du kan fx også tænke over, hvor meget arbejdsplads du skal have i boligen. Skal du kun have plads til en bærbar computer eller har du brug for et stort skrivebord med mulighed for papirarbejde.

Hvis du ikke arbejder hjemme og derfor primært bruger computeren til praktiske ting og underholdning er det fx knap så vigtigt med meget arbejdsplads. Det kan fx være du bruger computeren til online casino. I det tilfælde behøves du oftest ikke så meget ekstra plads til computeren.

På samme måde, er der mange andre ting som du skal overveje, for at finde en bolig der passer perfekt til dig.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *