hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Få drømmeboligen – byg det fra bunden

28. juni 2017 Redaktør 1 0 Comments

Mange folk går rundt med den store drøm om at finde det perfekte hus til familien. Et hus som skal være familiehjemmet de næste mange år. Men det kan være svært at finde den perfekte bolig, som matcher alle ønsker.

Derfor vælger mange at bygge et hus helt fra bunden, så det bliver lige som man ønsker det. Læs med her og få råd til hvad du skal huske, hvis du overvejer at springe ud i at bygge din egen drømmebolig.

Vælg lokation med omhu

Det første du skal kigge er husets lokation. Hvis du vælger at bygge egen bolig, så det er det vigtigt at se på hvor du placerer huset. I nogle områder er det måske svært at få byggetilladelse og måske koster grunden mere andre steder. Derfor er det vigtigt du planlægger lokationen af huset med omhu – få set på, om lokalområdet er værd at investere i inden man optager boliglånet. Det kan betale sig at finde ud af hvilke planer der er for området i fremtiden. Vil der blive bygget flere huse i området, vil man udvide området med skoler, vil der komme en motorvej. Der er mange ting som er værd at undersøge inden du låser dig fast på lokationen for drømmeboligen.

Brug professionelle folk og vejledning

Det andet du skal gøre er at søge professionelle folk og vejledning. Tal med din bank om dit forestående projekt, de kan komme med gode råd til hvordan du sikrer dig at få det bedste ud af pengene og kan hjælpe dig med at holde styr på økonomien, så den ikke løber løbsk. Når du vælger at bygge dit eget hus kan du præge alle facetter af projektet og få det ligesom du ønsker det. Og for at få det bedste ud af projektet er det vigtigt at bruge professionelle håndværker, gerne håndværkere som er medlem byggegarantifonden. På den måde er du sikret hvis der skulle opstå komplikationer med byggeriet. Det hjælper altid på projektet at sikre professionelle folk, lige meget om det er til el arbejde, vvs eller du har købt en gamle ejendom der skal rives ned, hvor der måske også er brug for et nedbrydningsfirma. Du er sikret på bedste vis, hvis du bruger professionelle folk til det vigtigste i huset. Så fungerer det fra dag ét af.

Sæt en realistisk tidsramme

Det tredje du skal gøre er at sætte en realistisk tidsramme – sammen med håndværkerne. Det tager lang tid at bygge et hus fra bunden, derfor er det essentielt at du laver en realistisk tidsramme for hvornår du kan flytte ind – og hvor indflytningsklar det skal være, inden du rykker ind. Desuden så bliver byggeprojekter altid forsinket – af årsager som du ikke er herre over. Der kan hurtigt opstå problemer med huset, hvor man bliver nødt til at finde en alternativer løsninger, eller der er leveringsproblemer med de materialer du havde udset sig. Alt sammen noget som forsinker byggeprojektet.

Derfor er det nødvendigt at sørge for en god tidsramme hvor der er plads til eventuelle problemer og du har taget højde for din midlertidige boligsituation. Har du planlagt at blive boende i din gamle bolig eller vil du finde noget midlertidigt. Du kan sagtens finde en midlertidig bolig, mens du venter på at drømmeboligen bliver indflytningsklar, i hele landet. Det er lige meget om det er ”lejebolig København” eller ”lejebolig Aarhus” – så vil du få tilbud, som du kan benytte dig af.

Følg disse råd og du er godt vej mod drømmeboligen.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *