hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

3 Bolig-brølere du ikke vil lave.

20. september 2016 Redaktør 1 0 Comments

Drømmen er opfyldt og lykken er stor – den nye bolig er i hus. Der kan dog være faretruende kort fra drømmebolig til bolig-brøler. Her giver vi dig tre tips til hvordan du kommer hele vejen rundt om din nye bolig, fra inderst til yderst.

Få drømmeboligen sikkert i hus.

Hvad enten det er en lejlighed, et rækkehus, en patriciervilla eller en helt fjerde slags bolig det drejer sig om, er det vigtigt at være grundig fra start. En ting at overveje allerede før I har fundet drømmeboligen, er hvordan I vil finansiere den. Undersøg derfor de mange forskellige lånemuligheder grundigt inden I sætter jer fast på en lånetype.

”Der er noget muggent ved det her”, når I at tænke hundrede gange undervejs I kigger på bolig. For at imødekomme dette laves der derfor oftest en tilstandsrapport om boligens stand, som man kan få udleveret til en fremvisning eller i forbindelse med salg. Her må det anbefales alligevel at rådføre sig med en advokat og/eller byggesagkyndig, der kan besigtige ejendommen.

Når I har beslutte jer for at købe drømmeboligen, er det en god ide at få et advokatforbehold i købsaftalen. Dette betyder, at I kan komme ud af købsaftalen uden omkostninger, hvis fx sælger skulle ombestemme sig eller jeres advokat ikke kan få godkendt købsaftalen.

Din boligs oprindelse og historie.

En bolig-brøler du endelig ikke må begå, fordi den gør så ondt på alle os bolig-elskere, er, ikke at inddrage din boligs oprindelse og historie i renovering og indretningen. Det er simpelthen en forbrydelse! Hvis I er så heldige et finde en villa fra 60’erne eller 70’erne vil disse typisk have mange små rum. Men inden I vælter alle skillevægge og binder hele molevitten sammen i et stort samtale-køkken, kunne I overveje at beholde visse ting – fordi disse er kendetegnende for jeres hus og giver denne et historisk særpræg. I jeres nye bolig findes der måske elementer, som ikke kan repareres eller renoveres og bare må skiftes ud. Et eksempel kunne være vinduer. Her skal I igen overveje grundigt og ikke forhaste jer til at skifte de originale vinduer ud med termoruder, ved et knips med fingrene. Der findes faktisk alternativer til løsninger, som ikke flår jeres pengepung og bibeholder boligens sjæl.

Du skal selv nyde din indretning før andre skal.

Når drømmeboligen er i hus kan I begynde på det sjove – indretningen. Det vigtigste budskab er i denne sammenhæng at du/I skal føle jer hjemme og synes det er hyggeligt og rart at være i boligen. Indret som du/I har lyst til, og læg for en stund alle modefænomenerne indenfor boligindretning på hylden. Hertil skal det nævnes, at man bedst indretter sin bolig ved at lade den indrette sig selv. Enhver bolig har sit eget ‘flow’, som indretningen gør bedst i at følge.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *