hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Vedligeholdelse af boligen: 3 ting du skal tjekke hvert år

5. september 2016 Redaktør 1 0 Comments

At købe hus er for de fleste den største investering, de kommer til at foretage sig i deres liv, og derudover har de fleste indirekte en del af deres pensionsopsparing bundet op på boligen. Dette gør det endnu vigtigere, at mane løbende er opmærksom på husets stand, og hurtigt får udbedret skader inden små skavanker bliver til rigtigt store skader. Derfor anbefaler mange håndværkere og ikke mindst ejendomsmæglere, at man som boligejer, tjekker sit hus for skavanker mindst en gang om året. Så hvis du gerne vil have helt styr på din bolig er i tiptop stand, kommer der her en kort vejledning til, hvad du skal gå efter på dit hus.

1: Tjek soklerne for revner og slitage hvert forår

Det ligger lidt i ordet, men fundamentet er noget af det vigtigste at gå efter hvert år. Nærmere bestemt er soklerne det vigtigste at holde øje med. Da soklen er det stykke imellem jordens overflade og selve facaden på huset, er det her der oftest kan opstå skader, og hvis dette først sker, så kan det udvikle sig til store skader, som kan være både besværlige og dyre at udbrede. For eksempel kan der gå råd i fundamentet eller også kan det gå fugt i væggene, hvilket vil føre til dannelsen af skimmelsvamp, hvilket kan tage lang tid at opdage. Derudover kan man udvikle røde øjne, hudirritation og længere henne i tilværelsen kan det give kræft.

Tjek derfor altid dit fundament og dine sokler for revner eller løst puds. Alternativt kan man også en håndværker til at gå det igennem for en, hvis man er usikker. Hvis du vil bruge en håndværker til dette eller vide mere om hvad du kan gøre i tilfælde af skader finder du alle svar her.

2: Tjek taget for løse tagsten

En anden ting som er meget vigtigt, at gå igennem en gang om året, gerne en gang hvert halve år, hvis det har været en vinter med meget sne, er ens tag. Både ved store mængder sne om vinteren og kraftige storme er der en chance for, at ens tagplader vil rykke sig løs og dette kan i de fleste tilfælde ligesom i det forrige eksempel hurtigt udvikle sig til at foretage endnu større skader, såsom fugtskaber.

Derfor bør man som nævnt gå sit tag efter, en til to gange om året afhængigt, at vejret samt få skiftet eventuelle løse tagplader så hurtigt som muligt. I tilfælde af at man skal sælge sin bolig er et gammelt og slidt tag en af de ting som man som sælger skal udbedre og derudover er det en af de ting som kan trække salgsprisen mest ned.

3: Tjek dine udvendige rør for slitage

En tredje meget hyppig skade, som mange boligejere desværre kommer ud for i løbet af deres tilværelse, er en rør skade. Dette skydes at rørene helt naturligt bliver slidte i takt med at man bruger dem og derudover er der mange huse der har nogle gamle og mindre holdbare rør end dem som man bruger i dag. Her kan man enten have skjulte rør eller udvendige rør.

De indvendige rør kan man ikke gøre meget for at tjekke men det kan man med de udvendige og derfor bør man løbende holde øje med sine rørs stand, så man undgår at man en dag kommer hjem til en rør skade.

Her kan det være en god ide at fuge rundt om foden på røret hvis man frygter for rørenes beskaffenhed. Det kan også være en god ide, at alliere sig med en vvsmontør relativt tidligt i processen, så man ikke står med et lille problem, der pludselig vokser sig stort, da mange forsikringsselskaber har skærpede krav til reparationer af rør skader, hvilket betyder at man som boligejer kan komme til at skulle betale en stor del af regningen selv.

Derfor er det langt bedre at få ordnet sine rør hurtigt.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *