hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

5 tips til den moderne indretning

3. oktober 2016 Redaktør 1 0 Comments

Flere eksperter omtaler boligen, som en levende organisme. Med dette menes der, at indretninger kan ændres i takt, med hvilke trends og behov der er oppe i tiden. Man kan derfor godt komme ud for at have lyst til at indrette boligen på en bestemt måde i en periode, men ændre stilen efter nogle år til en anden.

Her kommer 5 gode tips til hvordan man kan indrette, på en moderne og velfungerende måde

Få styr på nipseriet

De fleste mennesker har nogle småting rundt på hylderne eller i vindueskarmen, som man i løbet af livet har fået samlet sammen. Det er ofte de små ting man har fået eller købt forskellige steder, der virkelig betyder noget, da der ofte er knyttet en historie til de små ting og sager. Det er ofte i forbindelse med rejser eller lignende, at man får fingrene i små nips ting. Disse nipsting kan være rigtigt vigtige for hjemmet, og de skal derfor ikke gemmes væk.

Det er dog en god ide at få samlet tingene sammen, så det ikke kommer til at virke rodet i hjemmet. Det er samtidig nemmere at gøre rent, hvis man samler de små personlige ting på en bakke eller lignende. På den måde er der god mulighed for at kigge på de små fine ting, der giver personlighed, og samtidig holdes hjemmet organiseret og moderne.

Gør stuen hyggelig med valg af stof

Der er mange måder hvorpå man kan gøre indretningen hyggeligt. En af måderne er ved at vælge stof og tekstiler, der udstråler den stemning man gerne vil have i hjemmet.

Mange skifter stof og gardiner alt efter hvilken årstid det er. På den måde kan man veksle mellem de bløde og hyggelige stoffer om vinteren, og vælge de mere kliniske og kølige stoffer om sommeren.

Det kan samtidig være et smart og moderne tiltag, at få skiftet det gamle gulvtæppe ud, med eksempelvis et lækkert lammeskind eller anden form for skind. Skind er i løbet af de sidste par år, blevet mere og mere populære, og kan anskaffes til rimelige penge. Rumrum.dk sælger lammeskind af høj kvalitet, i flere forskellige farver og størrelser.

Skab en WOW-effekt i hjemmet

Et rigtigt effektivt virkemiddel til indretningen, kan være at skabe en wow-effekt et sted i hjemmet. Der kan være mange former for wow-effekter, der kan være med til at gøre hjemme helt specielt.

Det kan eksempelvis være en gammel bænk for 1800-tallet, eller en oversize lampe, hvor gæsterne stopper op, og spørger ind til historien. For at skabe en wow-effekt er det kun fantasien og kreativiteten, der sætter grænsen for hvad man kan lave.

En god måde at skabe en wow-effekt, kan være at gøre en gammel ting til noget moderne, og på den måde give den nyt liv til indretningen.

Møbler som rumdeler –  en moderne gammel kending

Rumdelere har tidligere været moderne, og de er derfor blevet forbundet med noget der hørte fortiden til. Men rumdelere kan sagtens give et moderne præg til indretningen, og kan med fordel laves selv.

Man kan eksempelvis lave en lav reol bag sofaen, eller lave en spisebænk op ad væggen, med rum eller skuffer inden under sæderne. Det er igen kun fantasien der sætte grænserne for hvordan rumdelerne kan udformes.

Giv gæsterne en ordentlig velkomst med styr på rodet

De fleste kan nikke genkendende til, hvor nemt der kan blive rodet i entreen.
Det er værd at huske at entreen er det sted der velkommer gæsterne, og det er derfor en rigtigt god ide, at få styr på rodet. Man kan med fordel stille en reol eller kommode, til opbevaring af alt det rod der ofte forbindes med det første rum, man som gæst kommer ind i.

For at imødekomme nøgler og cykellygter der ligger og flyder, kan det ligeledes anbefales, at anskaffe sig en skål eller anden smart anordning, hvor småtingene kan samles. Dette ser både godt ud i entreen, og samtidig medfører det at tingene ikke bliver væk lige så nemt.

 

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *