hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Sådan undgår du fælderne på ejendomsmarkedet

28. januar 2019 Redaktør 1 0 Comments

Ejerlejligheder i København har set en eksponentiel stigning i pris siden finanskrisen i 2007, som rystede boligmarkedet på en global skala. Finanskrisen havde efterladt mange boligejere låst i deres boligsituation, mens friværdien styrtede ned. Af den årsag så man et gevaldigt fald i mængden af ejendomsinvesteringer, da danskerne blev bange for at investere deres penge. Efter en periode med vækst, forventes det nu at værdien på ejerligheder vil falde og dette vækker interesse i provinsen.

Fald på boligmarkedet i København

Det kan være nemt for førstegangskøbere på boligmarkedet at lade sig romantisere af storbyen. Hvem har ikke lyst til at bo i Danmarks hovedstad, hvor man kan vandre ned ad hyggelige sidegader og opleve de kulturelle sites? Man skal til gengæld passe på ikke at lade romantikken ved København blænde sig. Eksperterne anskuer nemlig at priserne på ejerlejligheder vil falde i den kommende periode. Umiddelbart vil en recession i priserne være velmødt blandt ejendomsinvestorer, da man derfor vil kunne få sig en billigere bolig. Det man skal huske, er blot, at mens den umiddelbare udsigt er lovende, så vides det ikke hvor dybt recessionen vil gå. Dette kan medføre store tab i købernes friværdi, og i sidste ende med at låse dem i boligen.

Familier i København ser mod provinsen

Det var netop sådan en situation ejendomsinvestorerne stod i, i 2007. Efter perioden med vækst nu er overstået, så kan de nemlig sælge til den bedste pris siden de selv investerede. Da perioden med vækst endelig er vendt, så kan disse familier komme ud af deres boligsituation. Disse ejendomsinvestorer vil forekomme nærmest desperate, efter at komme ud af storbyen. Kombineret med de gode muligheder for børnefamilier indenfor nærmiljøet med skole, indkøb mm. i provinsen, så er det nemt at forstå udviklingen.

Værd at investere i sikkerhed

Denne udvikling kommer dog ikke uden sine egne faldgruber. Da mange førstekøbsfamilier købte ejerlejlighed i København inden finanskrisen, så har de nu muligheden for at komme ud til provinsen. Det indebærer naturligvis at flere lejligheder bliver sat til salg, mens efterspørgslen på huse stiger. En øget efterspørgsel vil oftest ende ud i et øget udbud. Derfor kan det være svært at finde hoved eller hale i hvilke huse der passer bedst til ens behov, eller hvad der egentlig er en god pris. Finanskrisen tog mange ejendomsinvestorer med storm. Det bedste man kan gøre, for at aktivt undgå en lignende situation, er at benytte sig af den rådgivning man kan få. Som udtrykket går: better safe than sorry. For mere om personlig rådgivning og hjælp til boligmarkedet i provinsen, kan de kontakte Protica Invest.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *