hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Gør terrassen klar til foråret og sommerens udeaftener

24. januar 2019 Redaktør 1 0 Comments

For mange er sommeren eller det sene forår den bedste tid på året. Det er her, vi begynder at komme mere ud af husene for at nyde det danske vejr. Det betyder samtidig også en masse gode stunder med venner og familie ude på terrassen. Men efter den mørke tid, er de fleste terrasser ikke noget kønt syn. Mudder, regn, blæst og sjap har gjort sit aftryk på fliserne. Der er dog råd at hente: Bestil en omgang fliserens til terrassen, hos et professionelt firma der er specialister i algerens af forskellige overflader, så den igen kommer til at fremstå pæn og indbydende.

De mange fordele ved at vælge fliserens

Der er mange fordele ved at vælge at give sine fliser en omgang fliserens:

  • De matte fliser opnår igen deres flotte farver.
  • Man skåner miljøet og pengepungen ved at rense gamle fliser frem for at investere i nye fliser.
  • Hvis man vælger imprægnering, kan fliserne blive afvisende over for vand og snavs i op til 10 år.
  • Korrekt behandling af fliserne modvirker, at fliserne frostspringes og at overfladen nedbrydes af naturen.

Fliserens får fliserne til at fremstå som nye og bringer den oprindelige farve frem igen

Fliserens kan gøre utroligt store underværker. Uanset hvor mange alger og skidt og møg, der er på fliserne, så vil fliserensen få bugt med det. Herefter kommer stenenes oprindelige farve frem igen.

Man kan også anvende fliserens, selvom der ikke er vildt meget alger og skidt på fliserne, da fliserens uanset hvad, hvor stenene til at fremstå pæne og nye, og det er meget almindeligt, at de bliver flere toner lysere efter en omgang fliserens. De kan dog aldrig blive lysere end deres naturlige farve, så man skal ikke være bekymret for, at de på nogen måde bliver afbleget.

Fliserens sparer pengepungen for nye fliser

Synes man, at fliserne ser så grimme ud, at de skal udskiftes, så kan man med fordel lige bremse op og give fliserens en chance først – såfremt, at man naturligvis er glad for den nuværende type af fliser. De kommer nemlig til at se ud som helt nylagte fliser. Det eneste, som det ikke kan gøre underværker ved, er fysiske skader i fliserne, såsom kanter, der er flækket af. Har man intakte fliser, så er der altså mange penge at spare ved at rense dem, så de holder i mange år endnu frem for at købe nye fliser.

Imprægner fliserne, og de vil holde sig pæne i mange år

Man kan så med fordel vælge at få imprægneret fliserne efterfølgende. Dette vil beskytte fliserne mod, at alger og skidt kan sætte sig fast i fliserne i et godts tykke tid efter, at de er blevet renset og imprægneret. Nogle firmaer lover helt op til 10 års garanti på deres imprægnering.

Dette kan også udelades, men det får helt sikkert resultatet til at holde længere. Man skal ikke være bekymret for, at imprægnering på nogen måde er skadelig, da der i det fleste tilfælde anvendes en miljøvenlig imprægnering, som simpelthen blot danner en gennemsigtig hinde over fliserne.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *