hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Sådan skal du indrette boligen som pensionist

29. april 2018 Redaktør 1 0 Comments

Når du skal indrette boligen som pensionist, handler det om at have fokus på nogle andre punkter end ellers, for at du får en bolig, som passer til dig. I denne artikel har vi derfor lavet en lille miniguide med gode tips til, hvordan du skal indrette din bolig som pensionist.

Gør det nemt at komme rundt

Det første tip til, når du skal indrette din bolig, er at det skal være nemt at komme rundt i hele boligen. Det er derfor vigtigt at sætte møblerne, så der er stier mellem dem, så du nemt kan komme rundt i din bolig.

Det kan også være en fordel at fokusere på at man kan komme rundt med en rollator, hvis det skulle blive aktuelt en dag. Hvis du tidligt sørger for, at det er nemt at komme rundt i boligen, er du forberedt og det er en klar fordel at være.

 

Indret dig personligt

Tip nummer to, til indretning af din bolig, er at skabe et personligt hjem. For at skabe en bolig, hvor du føler dig hjemme og godt tilpas handler det nemlig om at gøre hjemmet så personligt som muligt.

Du kan gøre meget forskelligt for at skabe et personligt hjem. Det gælder om at finde ud af hvad der skal til, for at du føler dig godt tilpas i din bolig.

Du kan fx pynte boligen med venner og familie og skabe en god tryghed på den måde. Du kan også dekorere boligen på mange andre måder og derigennem skabe mere tryghed i din bolig. Det kan fx også være ved at have gamle møbler med fra en tidligere bolig.

Du kan også finde meget ny dekoration, som du kan pynte boligen med, som kan gøre din bolig mere personlig og dermed også mere tryg.

 

Indret et funktionelt køkken

Når du skal indrette din bolig som pensionist, er der nogle rum, som er vigtige at have fokus på, herunder køkkenet. Når du skal indrette din bolig, gælder det nemlig om at indrette et godt og funktionelt køkken.

For at indrette et funktionelt køkken, hvor det er nemt at finde de forskellige køkkenredskaber. Det gælder derfor om at sortere i køkkenet, så du har et godt overblik over hvor de forskellige ting står.

Det er ligeledes en god idé at sørge for at de køkkenting du bruger ofte, er let tilgængelige. Det kan fx være kaffemaskinen der står fremme på køkkenbordet, så den er let at få fat i, når du skal lave morgenkaffe.

På samme måde kan du fx have andre ting stående fremme, som du bruger hver dag. Det kan fx være kosttilskud som glucosamin, så du husker at tage dem.

Det er dog samtidig vigtigt at der ikke står for meget fremme, så det ikke kommer til at virke rodet i køkkenet.

 

Find plads til din hobby

Vores sidste tip til indretning af din bolig er at sørge for at der er plads til din hobby. Mange pensionister får mere tid til deres hobby i løbet af pensionistlivet, og derfor gælder det om at indrette din bolig, så du har god plads til din hobby.

Det kan du fx gøre ved at finde en bolig med et ekstra rum, hvor du kan have plads til din hobby., I nogle tilfælde kan du også bruge et kælderrum til din hobby, hvis kælderen bliver frisket lidt op.

 

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *