hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Køb et gammelt hus og istandsæt det

29. maj 2017 Redaktør 1 0 Comments

Der er mange ting, man skal overveje, når man skal til at finde et nyt sted at bo. Først og fremmest skal man beslutte sig for, hvor man skal slå sine folder. Skal det være i byen, eller har man behov for et mere roligt og landligt liv?

Derefter skal man vurdere i hvilken priskategori, man befinder sig i. Det er selvfølgelig en vurdering, du skal tage i samråd med din bank. Hvad en boligadvokat til gengæld kan gøre for dig, er at hjælpe dig med at få den bedste handel muligt. Det kan vise sig at være endnu mere relevant, hvis du vælger, som overskriften bebuder, at investere i et gammelt for at renovere det.

Læs videre og få inspiration til hele processen – fra kontakten med boligadvokaten til renoveringen af huset.

Kontakt af fagmænd

Det kommer selvfølgelig an på husets beskaffenhed, men der er en rigtig stor sandsynlighed for, at du skal have kontakt til flere professionelle fagmænd inden for flere ansvarsområder. Først og fremmest, som skrevet i ovenstående, skal du kontakte en kompetent boligadvokat. Det er i mange tilfælde en rigtig god idé at investere i en boligadvokat, da de modsat en mægler varetager dine interesser.

Hviidadvokater har næsten 30 års erfaring, opererer på et nationalt plan, og du bliver tilbudt en uforpligtende samtale, inden du beslutter dig for, om de er noget for dig. De er derfor et rigtig godt bud på en boligadvokat til dig.

Når I så har fundet drømmeboligen, er det tid til at vurdere, hvad der skal gøres. Inden du kontakter diverse renoveringseksperter, bør du selv have en eller anden form for overordnet plan for huset, så de har noget at gå ud fra. Vælg desuden fagmænd der har erfaring med energirenovering. Specielt med ældre huse, er der virkelig noget at vinde ved en energirenovering – både økonomisk såvel som miljømæssigt.

Budgettering

Det er velkendt, at sådan nogle projekter ofte tager længere tid og er mere økonomisk krævende, end man lige har estimeret med. Det er tit et stort administrativt arbejde at sammensætte sådan en renovering, og sådan noget har det bare med at blive en rodet affære.

Derfor skal du i samråd med fagmændene lave en detaljeret plan med en dertilhørende budgettering, så du ikke lige pludselig havner i en situation, hvor du skal låne penge til høje renter.

Finansiering

I forlængelse af budgettering bør du behandle finansieringen. En omfattende renovering samt en bolighandel koster alligevel en del, og det er bestemt ikke alle, der kan betale det uden en eller anden form finansiering.

Der er flere finansieringsmuligheder. Hvis du benytter dig af energivenlige tiltag, kan du formentlig låne penge i banken og i realkreditinstitutter til lavere rente. Hvis det nødvendige lån som udgangspunkt er på over 200.000 kr. er det fordelagtigt at låne i banken, hvor oprettelsesgebyret er væsentligt lavere.

Du kan også finansieres gennem energiselskaberne. Disse er af regeringen blevet påduttet at bistå dig med energivenlige tiltag i det private. Mange renoveringsvirksomheder tager dog selv kontakt til energiselskaberne, og fratrækker derefter beløbet i deres endelige regning.

Energirenoveringsmuligheder

Eftersom det er virkelig individuelt fra person til person og fra hus til hus, hvad man vælger at renovere og bygge i sin nye bolig, er det lidt mere generelt, hvad man kan gøre i sin energirenovering.

Hertil er et af de rigtige effektive tiltag en hulmursisolering. Modsat hvad mange tror, så koster sådan en ikke det hvide ude af øjnene, og det tager ikke meget mere end en dag at færdiggøre. Til gengæld er det utroligt, hvor meget det hjælper på indeklimaet og ikke mindst på dit varmeforbrug. Jo ældre huset er, desto mere vil sådan et projekt gøre en forskel.

 

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *