hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Bliv mere tilfreds med tilværelsen med en bedre bolig

16. august 2017 Redaktør 1 0 Comments

Din bolig er din base. Det er der, hvor du fuldstændigt kan flade ud og bare være dig selv. Det kan ikke understreges, hvor meget boligen betyder for dit velbefindende. Det er ikke fordi, at du skal have et slot eller en penthouse af et hjem – det skal bare fungere og være et sted du følger dig tryg.

Desværre negligerer mange deres hjem. Der kan næsten gå flere år, efter de er flyttet ind, før de har fået selv de mest presserende ting som lys og møblering på plads. Det skaber uro og en følelse af dårlig samvittighed i kroppen, som du gerne skulle være foruden. Vi guider dig til en bedre bolig.

Hvorfor skal jeg gå op i boligen?

Vi lever i en mere diffus og flyvsk tilværelse uden det samme sæt rammer som tidligere generationer havde. Det er på mange måder en god ting, men det skaber også lidt en fornemmelse af at føle sig rodløs.

Det kan skabe problemer for mange. Selvom Danmark vurderes til at være en af de lykkeligste lande i verden, har vi alligevel en stor mængde mennesker, der går til psykolog, tager lykkepiller og oplever depression. I mange tilfælde bunder dette i en stærk og selvkritisk følelse af skam og ikke at slå til.

Hvis det er tilfældet, er det en god idé at finde et fast holdepunkt i boligen. Endnu bedre er det, hvis du kombinerer det med compassion fokuseret terapi. I et sådan forløb får du indsigt i de forskellige processer, der er med til at skabe denne skam og selvkritik. Det går simpelthen ud på at lære at vise dig selv lidt mere compassion.

Hvilke tiltag er mulige?

Det er som udgangspunkt kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan gøre. Det er dog en god idé at have en overordnet plan for dine aktiviteter. Hvis ikke, kan det virke frustrerende og fortvivlende at føle, du opererer i blinde.

Derudover skal du sørge for, at du har de rigtige værktøjer til dine tiltag. Det er virkelig frustrerende at have købt et eller andet fedt, og man så ikke har mulighed for at sætte det sammen, fordi man enten mangler en hammer, en skruetrækker eller en af flere typer limpistoler.

Et godt forslag er at begynde med køkkenet. Rigtig mange er enige om, at køkkenet er hjemmets hjerte, og det er derfor et godt sted at starte. Ofte er det i køkkenet, man hænger og sludrer med et godt glas rødvin efter en lang dag.

Derudover er køkkenet det rum, hvor der er mest brug for, at funktionaliteten spiller. Der er virkelig frustrerende, når det ene eller det andet ikke fungerer.

Hvad med energirenovering?

Der er rigtig mange gode grunde til at energirenovere. Først og fremmest kan det i den grad hjælpe på pengepungen. Men det er virkelig også aktuelt for at skåne miljøet.

Inden du begynder på en energirenovering, er det dog vigtigt lige at tage nogle forholdsregler. Du skal undersøge, hvilket energimærke din bolig har på stående god. Hvis energimærket allerede er højt, er det ikke sikkert det kan betale sig. Dette gælder især nye boliger.

Det er formentlig heller ikke en god idé at begynde på en omfattende energirenovering, hvis det ikke er et sted, du vil blive boende længe. Selvom du kan spare penge på energirenovering, er det dog over en længere periode, du tjener sparer pengene.

Undtagelsen er dog, hvis du energirenoverer på sådan en måde, at du bruger færre penge på de forskellige tiltag, end hvad salgsprisen på boligen stiger. Der er set tilfælde, hvor salgsprisen er steget med næsten 500.000 kroner. Her ville det selvfølgelig være en god idé.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *