hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Sådan undgår du stress når du flytter til et nyt hjem

15. juli 2016 Redaktør 1 0 Comments

Det er altid mærkeligt at flytte ind i enten et nyt hus eller en ny lejlighed. De nøgne vægge og de tomme rum giver én en mærkelig fornemmelse i kroppen, som man forståeligt nok ikke er vant til. Derudover, så er en større flytteproces også en kilde til stor stress hos både børn og voksne. Men man kan faktisk med et par simple træk hurtigt komme til at føle sig hjemme et nyt sted, og dermed undgå at blive unødvendigt stresset i forbindelse med flytningen. Så hvis du selv er en af de mange danskere, der står foran at skulle flytte inden for nær fremtid, så kommer der her tre simple trin til hvordan du kan gøre dette uden at blive stresset.

1: Få din seng på plads med det samme

En af de første ting, man altid bør få ind i sit nye hjem er sin seng. Grunden til dette er at sengen for mange af os er vores base, hvorfra vi både starter og slutter dagen. Og at flytte er som bekendt en af de mest stressende ting man kan udsætte sig selv for, og netop derfor er det vigtigt, at man på trods af det hele, får en ordentlig nats søvn og her er ens seng afgørende, da ens krop har lettere ved at slappe af, hvis man sover i sin egen seng fremfor på en luftmadras eller lignende.

Hvis du har børn gælder det samme i øvrigt. Og da særligt børn er lettere modtagelige overfor stress og forvirring i løbet af en flytteproces end voksne, selvom de voksne har mere at se til, og derfor kan det gøre en stor forskel at børnene får mulighed for at sove i deres egen seng fra første dag.

2: Få hængt et par billeder op i din stue og plakater på børneværelset

En anden ting der hurtigt giver en følelsen af at være hjemme er synet af et par velkendte billeder eller for de fleste børns vedkommende synet af et par plakater med deres respektiver idoler på. Mange vælger med at hænge billeder op i deres nye lejlighed eller hus til de har fået alle møbler pakket ud osv. Men langt de fleste af os er vant til at møde de samme velkendte billeder når vi kommer hjem fra arbejde, og dette kan også have en stress reducerende effekt for mange. Og netop derfor er det en god ide at få hængt et par velkendte billeder op i enten soveværelset, stuen eller for børnenes skyld på børneværelset. I de fleste nye huse og istandsatte lejligheder, er der ikke behov for at blive malet, så intet forhindrer en i at få sine billeder op helt fra første dag.

3: Få fyldt reolerne op så hurtigt som muligt

Udover billeder og senge så er synet af fyldte bogreoler også noget der automatisk får os til at føle os hjemme. Bøger er typisk noget man forbinder med kontorer, skoler og biblioteker, hvilket for mange signalerer en hvis ro. Denne følelse kan derfor ifølge psykologer overføres til ens nye omgivelser, hvis man får fyldt sine reoler op med bøger så hurtigt som muligt.

4: Få dine venner eller familie til at hjælpe dig med flytningen

Som en sidste ting så kan man også sætte flyttetempoet i vejret og dermed undgå at blive stresset ved at spørge enten dine nære venner eller eventuelt familie. Flere undersøgelser har vist, at danskerne er utrolig glade for at hjælpe deres nærmeste – også med at flytte selvom det involverer tunge løft og flere ture op ad lange trapper. På trods af dette vælger mange ikke at række hånden ud til deres nærmeste.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *