hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Nyt tag, men hvad skal du vælge?

29. maj 2019 Redaktør 1 0 Comments

Et tag har en meget lang levetid og det er da også en rigtig stor investering, der skal til når det er tid til at skulle skifte det gamle tag ud med et nyt. For hvilken type skal du lige vælge og hvilket holder længst. Vi giver dig her nogle forslag til tage som du kan vælge i mellem.

Beton tag

Et betontag er et nyere og billigere alternativ til tegltaget. Dette er fordi de er lettere at producere. En ulempe ved betontag er at det er tungt, så du skal være sikker på at dit hus kan bære teglen. Det er nemlig ikke alle huse der er bygget til at kunne bære et tag der er tungere end det der tidligere har siddet. En anden ulempe ved et betontag, er på grund af dens ru overflade, sætter mos og alger sig lettere, hvilket gør at taget hurtigt kan se lidt gammelt og slidt ud, men det kan du ordne med en tagrensning.  Et betontag har en levetid på 50 til 70 år, så det er en meget holdbar løsning og den kan fås i mange farver og udtryk, så du kan vælge den der passer lige til dig.

Tagpap

Tagpap er en meget fleksibel løsning, som kan bruges til mange typer af tage, det kan bl.a. bruges til tage der har en speciel form, der gør det svært at sætte et tegltag på. Et tag med tagpap, kræver et fast underlag, hvor tagpappet kan lægges på. Et tag med tagpap vil kunne holde i 50 år hvis der er blevet anvendt de rigtige materialer og fremgangsmåde. Du skal 1 gang om året tjekke om der er steder hvor tagpappen er sluppet. 

Tegltag

Tegltag er den klassiske og mest anvendte løsning, når det kommer til typer af tage der bliver lagt i Danmark, da vi har en lang tradition med at det er tegl der passer bedst til vores huse. Tegltage ligger også i den tungere ende af skalaen og det skal du huske at tage højde for når du vælger tag, da det ikke er alle huse der kan bære et tegltag. Et tegltag er noget af det der holder allerlængst, de har en levetid på 60-100 år. Tegltag er en lidt dyrere løsning, men hvis taget holder langt længere end de andre typer af tage, kan det være en rigtig god løsning.  

Naturskifer tag

Et naturskifer tag ligger i den dyre prisklasse, da skiferne bliver lavet af en stenart, der bliver udvundet i miner og skiferbrud. Et skifertag er et stentag, hvilket betyder at det kan holde i over 100 år og kan stå imod vind og vejr. Så vil du gerne have en eksklusiv og meget holdbar løsning. Så er det dette tag du skal vælge.  Naturskifer ligger også i den tunge ende, så du skal også her tænke over om huset kan holde til vægten.

Ståltag

Et ståltag minder rigtig meget om et tegltag, det er bare meget lettere i det. Et ståltag egner sig godt til hvis man gerne vil have et tegltag, men er bange for at huset ikke kan bære det. Et ståltag kan du lægge ovenpå et eksisterende tag, så du kan let og hurtigt få et nyt tag. Et ståltag har en holdbarhed på mellem 50-100 år. Vil du vide mere om ståltage, så kan du læse mere hos Profilmontage.   

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *