hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Juleguide: Tre fordele ved at sælge sin bolig om vinteren

15. november 2016 Redaktør 1 0 Comments

Julen nærmer sig med hastige skridt og mange af danskerne gør sig klar til at hygge omkring juletræet med familien og ikke mindst gør sig klar til at holde ferie. Men hvis man på vej til at sælge sin bolig, så kan det være en god ide at droppe ferien og i stedet bruge tiden på at få sin bolig solgt. For selvom at huspriserne typisk topper om sommeren, så er der også en lang række fordele ved at sælge sin bolig om vinteren. Så hvis du selv har en bolig du gerne vil sælge, kommer der her tre fordele ved at gøre det om vinteren.  

1: Udbuddet af boliger er mindre men prisforskellen er lille

Den første grund til at det kan vær en god ide at sælge sin bolig om vinteren er, at selvom udbuddet af huse er relativt lavt til jul, så har det ikke en tilsvarende stor effekt på prisen. I og med at udbuddet af boliger er mindre, har man relativt set bedre muligheder for at skille sig godt ud fra mængden.

Derudover er der også mindre travlt hos blandt andet boligadvokater og andre fagfolk og derfor kan der muligvis være penge at spare på denne post. Det samme kan gøre sig gældende for ejendomsmæglere, der på samme måde som boligadvokaterne ikke har ligeså meget at lave i to første og i de to sidste måneder af året – særligt ikke hvis det drejer sig om at få solgt et hus. Lejligheder sælger lidt mere jævnt end huse. Hvis du selv mangler en god boligadvokat til din kommende bolighandel, kan du finde en på denne side.

2: Der er mere tid til at vise din bolig frem

Udover den lavere konkurrence så har ejendomsmæglerne ofte også bedre tid til at vise din bolig frem om vinteren da ejendomsmæglere som nævnt ovenfor generelt ikke har ligeså meget at se til i vintermånederne. Derfor kan man håbe at han kan få mere tid til at vise netop din bolig og dets gode sider frem.

Det samme gør sig i øvrigt også gældende for mange boligkøbere, da mange danskere ofte mener, at de har mere travlt om sommeren end om vinteren og derfor går det hele i et lidt langsommere tempo om vinteren, hvilket man kan drage fordel af som boligsælger, så hele processen ikke bliver så hektisk for boligkøberne.

Derudover byder vinteren på gode muligheder for at tage på ferie, hvilket man kan udnytte i forbindelse med fremvisninger. Ved at tage på ferie, kan man bidrage til at ens bolig fremstår så pæn og ren som muligt. Husk blot at tømme dit køleskab for mad herunder særligt kød inden fremvisningen finder sted for at undgå dårligt lugt. De fleste boligkøbere tjekker ofte hvidevarerne i en bolig, da det kan være både dyrt og bøvlet at anskaffe sig nogle nye, hvis dem der står der i forvejen passer godt til boligens indretning.

3: Vinteren kan få hyggen frem i dit hjem    

En tredje og sidste fordel som der kan være ved at sælge sin bolig om vinteren er, at netop vinteren og særligt vejret kan få dit hjem til at fremstå ekstra hyggeligt. Dette skal man særligt tænke på, når man får taget billeder. Hvis man bor i et rustikt træhus, kan det virkelig bringe hyggen frem og en række smukke kontraster i spil, hvis man kan tage nogle billeder af sin bolig imens den er dækket af sne. Hvis et par forelsker sig i din bolig om vinteren vil de uden tvivl også elske det om sommeren. Hvis man gerne vil have hyggen frem kan det også være en god ide at få taget billeder både om morgenen og om aftenen samt sørge for at inkludere en masse levende lys på sine billeder da mange danskere netop forbinder stearinlys med hygge.

 

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *