hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Guide: Sådan kan du finde drømmeboligen

16. november 2017 Redaktør 1 0 Comments

Er du på udkig efter din drømmebolig? Det er en stor beslutning at vælge den helt rigtige bolig. Du har garanteret nogle krav til din bolig, samtidig med at det skal gå op med økonomi og andre ønsker. I denne artikel får du vores fire bedste råd til at finde drømmeboligen.

Tænk over hvad din bolig skal kunne

Inden du begynder den helt store boligjagt, er det en god idé at overveje, hvad din drømmebolig skal kunne. Du har sikkert allerede gjort dig tanker omkring hvor stor boligen skal være, og hvor den skal ligge – det er også de mest væsentligste beslutninger.

Men ud over det, er det også en god idé at hvad en bolig ellers skal indeholde for at det er din drømmebolig. Vil du gerne have en stor have, eller vil du helst slippe for havearbejde og leder derfor efter en bolig med en lille have? Kunne du godt tænke dig et køkken-alrum eller om køkken og spisestue helst skal være adskilt?

På den måde kan du på forhånd have mange overvejelser omkring din bolig, så du på forhånd ved hvordan din drømmebolig er. Du kan med fordel lave en liste, med de krav du har som skal være opfyldt og så evt. en liste med det du godt kunne tænke dig, men som ikke direkte er krav. På den måde får du et godt overblik.

 

Tag i banken før du begynder boligjagten

Et andet godt råd inden du begynder boligjagten, er at tage i banken, så du finder ud af, hvor mange penge du har mulighed for at låne. På den måde ved du på forhånd, hvad du kan købe bolig for. Så risikerer du ikke, at forelske dig i drømmeboligen for bagefter at finde ud af, at banken ikke vil låne dig nok penge.

I nogle situationer kommer boliglånet dog an på, hvor boligen ligger. Hvis banken vurderer at boligen bliver svær at sælge igen, er det nemlig ikke sikkert de vil låne dig penge, da der vil være en større risiko ved det.

Du kan dog også overveje alternative finansieringsmuligheder som fx et pantebrevslån, hvis banken ikke vil låne dig nok penge.

 

Tænk i muligheder, når du kigger på forskellige boliger

Når du er ude at kigge på bolig, er det en god idé at tænke på hvilke muligheder der er, når du skal indrette boligen på din måde. Du kan fx tænke over hvilken forskel det vil gøre for et rum, når du har malet det i farver som passer til dig.

Når du er ude at kigge på bolig, er boligen måske møbleret på forhånd og det kan derfor være svært at se, hvad boligen kan blive til, når du har indrettet den med dine møbler. Du kan derfor prøve, om du kan tænke over, hvor dine møbler kan stå, når du kigger rundt i boligen.

Du kan både tænke over de møbler du har i forvejen, men også hvad du overvejer at købe af møbler. Det kan fx være du overvejer at købe en ny skrivebordsstol, hvis du skal have et lille hjemmekontor i din nye bolig. Så kan du på forhånd kigge på forskellige skrivebordsstole og tænke over hvilken der vil passe ind i dit nye hjem. Du kan fx finde et stort udvalg af skrivebordsstole hos Møbelkompagniet.

 

Tag en boligadvokat med på råd

Når du er ude at kigge på boliger er du som regel i kontakt med forskellige ejendomsmæglere. Ejendomsmæglerne er dog altid sælgers repræsentant og det kan derfor være en fordel at tage en boligadvokat med på råd, som kan være din repræsentant.

En boligadvokat kan blandt andet hjælpe med de juridiske papirer som købskontrakt og skøde. Når du har en boligadvokat med, er du sikker på at det hele forløber som det skal, så du roligt kan skrive under på skødet.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *