hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Gør huset forårsklart

25. januar 2021 Redaktør 1 0 Comments

Når vinteren er ved at være nået til ende, er det tid til at tjekke hjemmet igennem. Der er ikke bare tale om forårsrengøring! Hjemmet er nemlig meget mere end det, gæster ser, når de kommer på besøg.

Her får du en gennemgang af alt det, du bør kigge på, når du gør hjemmet klar til resten af året!

Tjek din sikkerhed

Selvom det nok er mere relevant, hvis du bor i lejlighed eller i et tættere befolket område, så få tjekket din lås. Det er altid godt at vide, at du trygt og sikkert kan lægge dig til at sove, og det tager ganske kort tid at få tjekket låsen på din hoveddør eller eventuelle terrassedøre.

Hvis du har låse på vinduerne, så få dem tjekket og sikret, at frost og kulde ikke har skadet dem; imens kan du sikre dig, at vinduerne selv er i orden.

Døre og vinduer kan nemt få fugtskader i løbet af året, og det er godt at tjekke dem igennem med jævne mellemrum – men især om foråret. Sikkerhed handler ikke nødvendigvis om faren ved indbrud; det kan også gælde for eventuelt stormvejr eller kraftig regn eller blæst.

Sidst gælder det trafiksikkerhed: Hvis du har en bil eller en cykel, så giv den et tjek, så du kan være helt sikker i trafikken. Vintervejret kan skade forskellige køretøjer, hvis de ikke er blevet opbevaret eller bygget korrekt, og det er bedre at finde ud af dét på landevejen end på vej til arbejde…

Forårsrengøring: Dette skal du huske

Når huset skal gøres forårsklart, skal den berygtede forårsrengøring selvfølgelig huskes. Men hvad skal man egentlig gøre, når der skal gøres forårsrent?

Som minimum bør du støvsuge og tørre støv af – men det burde du nu gøre med jævne mellemrum, helst en gang hver anden uge som minimum, og ideelt set hver uge.

Under forårsrengøringen bør du tørre støv af, støvsuge gulvet, vaske gulv, eventuelt banke tæpper og puder, gøre køkkenet hovedrent og rense eventuelle elektriske køkkenredskaber. Dertil bør du lufte ud og ordne dine husplanter.

Forårsrengøring er desuden en gylden mulighed for at ommøblere – du kan rykke rundt på møblerne og støvsuge steder, du normalt glemmer, mens du finder ud af, om du udnytter din plads optimalt. Foråret byder på mange nye muligheder, og dette er uden tvivl én den letteste, du kan udnytte!

Det er en sur pligt, men det værd!

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *