hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

Gode råd til at spare og holde på varmen i din bolig

18. april 2017 Redaktør 1 0 Comments

Mange skruer ned fra radiatorerne, så der kan spares på varmen, da de lunere temperaturer stille og roligt er på vej. Men selvom det varmere vejr kommer i forbindelse med foråret, kan det alligevel være svært at holde varmen indendørs, hvilket kan få mange til fejlagtigt at skrue helt op for radiatoren igen. Der er dog nogle enkelte løsninger og tricks, du kan benytte dig af, for at spare og ikke mindst holde på varmen.

Husk hyppig udluftning

En nem ting, du kan gøre, er, at lufte ud oftere men af kort tid. Temperaturen indenfor sænkes nemlig mindre, når det er rigtig koldt. Et gennemtræk á ca. to minutter et par gange om dagen er, hvad der skal til. På nuværende tidspunkt ender mange med at udlufte mindst 10 minutter ad gangen, hvilket bestemt ikke er den bedste løsning, når det kommer til varmen i boligen.

 

Isoler boligen

Isolering er altid en god løsning, hvis du vil have en bolig, der holder bedre på varmen, samtidigt med at sænke varmeregningen. Det kan dog samtidigt lyde som en dyr investering for mange. Der findes heldigvis løsninger, der ikke behøver at sprænge budgettet. En af disse er hulmursisolering. Denne type af isolering er en effektiv måde at efterisolere ydervæggene på, hvilket kan være utrolig gavnligt for dig, temperaturen i din bolig og varmeregningen.

Flyt møbler væk fra radiatoren

Har du diverse reoler og sofaer stående foran din radiator, kan varmen have svært ved at trænge igennem og komme ind til boligen. Dog gør mange dette alligevel på grund af rummets indretning. Her er det dog vigtigt at sætte diverse møbler mindst 30 cm. væk fra radiatoren. Ellers vil den afgive mindre varme men også have sværere ved at fordele varmen i rummet. Derudover kan det også give mug og grønne vægge. Når det kommer til fuld udnyttelse af varmen fra radiatorerne, skal gardiner og lignende ligeledes også holdes et godt stykke væk.

 

Brug boligens gardiner og persienner

Ligger du ofte med fuld varme om aftenen, puttet under dynen men fryser alligevel? Så kan det også hjælpe på temperaturen, hvis du trækker gardiner og persienner for, da disse er med til at holde på varmen. Dog skal du trække dem fra om dagen for at få den smule danske sol, der er, ind af vinduet. Derudover er det også godt at få lys ind, da det siges, at det hjælper på menneskers sundheden og vores velbefindende. Samtidigt er det vigtigt, at vi bliver stimuleret af lys i dagens løb.

Luk vinduerne helt

Når du åbner dine vinduer, har du måske en dårlig vane med ikke at lukke begge hængsler – både den øvre og den nedre. Det kan være, du i den forbindelse tænker, at den smule varme, der forsvinder ud i denne sprække kun har en mindre betydning, men du kan med god grund begynde på dette – ellers risikere du, at kulde konstant vil trække ind samtidigt med at boligens varme stille og roligt vil sive ud.

Undgå at skrue helt ned for varmen

Det er meget normalt for folk at skrue henholdsvis op og ned for varmen i forbindelse med nat og dag, eller hvis man skal være i længere tid. Dog kan det ikke nødvendigvis betale sig at skrue alt meget ned. Hvis væggene og ens møbler først er gennemkolde, vil det koste endnu mere at varme det op. Derfor anbefales det, at du ikke slukker helt for varmen, men lader termostaterne stå på mindst 1, hvis du er væk i længere tid for at undgå endnu dyrere opvarmning og en gennemkold bolig.

Har du brug for andre tips til hjemmet, kan du gå ind på hjemmesiden Bygoghjem, som kan give dig inspiration til din bolig, om det så drejer sig om haven, gør-det-selv projekter eller noget helt tredje.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *