hjemlignemlig.dk

Magasinet om hus og have

3 ting dit hjemmekontor bør indeholde

12. januar 2017 Redaktør 1 0 Comments

Med den stigende digitalisering på arbejdsmarkedet, får flere og flere mennesker mulighed for at arbejde hjemmefra. Selvom der er mulighed for at arbejde hjemmefra, i egne, komfortable barakker, skal der stadig præsteres på det højeste niveau. Derfor er det nødvendigt at optimere sit hjemmekontor, så der kan præsteres, uden at kroppen tager skade. Denne guide giver dig de tre vigtigste bud på, hvad dit hjemmekontor bør indeholde.

 

Arbejdsstol: Arbejd hårdt, sid behageligt

Kontorarbejde indebærer mange timer, hvor man sidder ned. Derfor er det yderst vigtigt at have en ordentlig arbejdsstol, der giver mulighed for at kunne variere ens siddestilling. Endnu vigtigere er dog at anvende disse muligheder til det fuldeste.

Ved at anvende de varierede siddemuligheder forbygger man ømhed i ryggen og andre dele af kroppen. Tidspunkter, hvor det kan være en fordel at variere sin siddestilling, er, når man læser. Eksempelvis kan man sidde omvendt på stolen eller læne sig helt tilbage og strække benene. Den næste arbejdsstilling, som kan varieres imellem, er den korrekte siddestilling. Den korrekte siddestilling skal anvendes på alle andre tidspunkter.

Der findes nogle helt bestemte krav til, hvad en arbejdsstol skal kunne præstere. Den skal være stabil, sikre bevægelsesfriheden og fremme en hensigtsmæssig arbejdsstilling. Yderligere skal stolesædet og stoleryggen også kunne indstilles i højden, så stolen kan tilpasse ens eget behov og gøres ergonomisk korrekt.

Arbejdsbord: Arbejd i den rigtige højde

Efter at have indstillet arbejdsstolen korrekt er næste step arbejdsbordet. På arbejdsbordet skal der både skal til den type af arbejde man laver, hvorfor der også skal være mulighed for at justere dette i højden. At kunne højdejustere arbejdsbordet fremmer nemlig også variation i arbejdsstillingerne.

Selve overfladen på bordet skal være stor nok til at man kan have en passende synsafstand til computerskærmen, og give mulighed for at hvile eller støtte underarme og hænder foran tastaturet. Der anbefaledes en synsafstand på ca. 50 – 70 cm til skærmen man arbejder på. Dette mål kan dog variere fra størrelse og type af skræm.

Det helt optimale arbejdsbord ville være et hæve-sænke-bord, der giver muligheden for at kunne justere højden efter et tryk på en knap. Dette vil optimere ens variation af arbejdsstillinger, da det ikke er optimalt at sidde ned i længere perioder af tid. Dette skyldes, at længere varende perioder i siddende stilling øger ens risiko for blodpropper. Derfor er det et must at investere i sådant et arbejdsbord.

Skærm: Skån dine øjne

Folk, der stirrer ind i en computerskærm i mange timer om dagen kan sikkert skrive under på at dette er enormt anstrengende for øjnene. Derfor er det nødvendigt at anskaffe sig en god skærm, så de mange timer med læsning af rapporter og erhvervsnyheder ikke føles som en anstrengende kamp.

Nogle af de bivirkninger, som dagligt skærmarbejde kan medføre, er generet syn eller hovedpine. Arbejde foran en skærm, der ikke er indstillet efter ens behov, kan også medføre smerter i nakke, skuldre og arme. Derfor er det et krav, at skærmen kan indstilles både i højden og i lysstyrke. Dette vil mindske den stress, som skærmarbejde medfører, både på øjne og nakken.

Der er mulighed for at finde råd

Disse investeringer kan hurtigt løbe op i mange kroner og ører. Ovennævnte eksempler er dog en nødvendighed, hvis man har sit eget velbefindende i sinde. Når det kommer til ens eget helbred, så findes der næsten ingen pris, der er for stor.

Vi anerkender dog, at det kan være en større post på regningen, hvis man ikke har et større disponibelt rådighedsbeløb. Heldigvis findes der gode råd for netop dette. Er man hus- eller lejlighedsejer, så er der mange der, i de fleste tilfælde, betaler mere for deres boliglån end de burde. Derfor kan det være en god idé at omlægge sit boliglån, da dette kan give lidt mere luft i ens rådighedsbeløb, så man kan investere flere penge i sit eget helbred. Hvis man ønsker at finde det boliglån, som passer bedst til en selv, så kan det gøres her.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *